Piknikowa pasta z tofu

Składniki:

  • Słoiki WECK #741
  • pół małego selera
  • 100g aksamitnego tofu
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 szalotka
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Nagrzewamy piekarnik do 200°C. Seler kroimy na nieduże kawałki, szybciej się upiecze, układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy 30 minut. Na rozgrzanym oleju kilka minut podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek.

Upieczony seler studzimy i miksujemy na gładką pastę, dodajemy aksamitne tofu oraz podsmażoną szalotkę oraz czosnek i ponownie miksujemy by połączyć składniki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, przekładamy do słoika WECK #741 posypujemy posiekaną pietruszką i zabieramy na piknik!

Smacznego!

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.