Śledzie z zielonym pieprzem

Składniki:

  • Słoiki WECK #748
  • 250g marynowanego śledzia bez skóry
  • 1 mała cebula biała
  • łyżka cukru
  • 2 łyżka octu
  • 120ml oliwy
  • papryczka chili
  • łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu

Cebule pokrój w piórka i sparz wrzątkiem, następnie odlej wodę i wysusz na ręczniku papierowym. Na dno słoika wyłóż część cebuli, pokrojony śledź, posiekaną chili i odrobinę zielonego pieprzu. Powtórz kolejną warstwę do wyczerpania produktów.

Przygotuj marynatę z oliwy, octu i cukru podgrzewając w garnuszku wszystkie produkty, następnie ostudź marynatę i zalej nią przygotowane śledzie w słoiku WECK #748. Szczelnie zamknij, nie pasteryzuj.

Uwaga: Okres przechowywania w lodówce do 2 tygodni.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie w Twojej Przeglądarce.