Śledzie z zielonym pieprzem

Składniki:

  • Słoiki WECK #748
  • 250g marynowanego śledzia bez skóry
  • 1 mała cebula biała
  • łyżka cukru
  • 2 łyżka octu
  • 120ml oliwy
  • papryczka chili
  • łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu

Cebule pokrój w piórka i sparz wrzątkiem, następnie odlej wodę i wysusz na ręczniku papierowym. Na dno słoika wyłóż część cebuli, pokrojony śledź, posiekaną chili i odrobinę zielonego pieprzu. Powtórz kolejną warstwę do wyczerpania produktów.

Przygotuj marynatę z oliwy, octu i cukru podgrzewając w garnuszku wszystkie produkty, następnie ostudź marynatę i zalej nią przygotowane śledzie w słoiku WECK #748. Szczelnie zamknij, nie pasteryzuj.

Uwaga: Okres przechowywania w lodówce do 2 tygodni.

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.