Kolorowa papryka w zalewie

Składniki:

  • Słoiki WECK #739
  • 800g kolorowej papryki
  • 250g octu
  • 1,5l wody
  • 8 łyżek cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz w ziarnach
  • 1 łyżeczka gorczycy

Z papryki usunąć gniazda nasienne, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W wyparzone słoje WECK układać ścisło i przemiennie kolorową paprykę, przełożyć cebulą, dodać oliwę. Z reszty składników przygotować zalewę. Po ugotowaniu zalać paprykę i zamknąć słoik.

Pasteryzować w temperaturze 75°C przez 20 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.

Smacznego.

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.