Dżem truskawkowo agrestowy

Składniki:

  • Słoiki WECK #762
  • 250g truskawek
  • 150g czerwonego agrestu
  • 700g cukru
  • 3 łyżki suszonej róży

Do garnka wlej 50g wody, 200g cukru i suszoną różę. Wszystko zagotuj do powstania syropu i odcedź by pozbyć się płatków róży. Do syropu przełóż agrest, gotuj na małym ogniu aż się rozpadnie, na końcu dodaj truskawki i pogotuj jeszcze przez około 10 minut dzięki temu truskawki zachowają jeszcze swój kształt ale puszczą sok.

Gorący dżem przełóż do słoiczków i od razu zamknij szczelnie przestrzegając zasad wekowania w słoiczkach WECK.

Smacznego!

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.