Masło dyniowe z gruszką

Składniki:

  • Słoiki WECK #746
  • 400g puree dyniowego
  • 4 gruszki
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka roztartych goździków
  • 1 gwiazdka anyżowa

Gruszki obieramy, pozbywamy się pestek i kroimy na ósemki.Przesmażamy gruszki z miodem oraz przyprawami korzennymi do momentu aż zaczną się rozpadać i powstanie z nich gruszkowa pulpa. Do pulpy dodajemy puree dyniowe, mieszamy do połączenia składników i przesmażamy wszystko przez co najmniej 30 minut, ciągle mieszając aż powstanie gęsta masa. Przekładamy gorącą pulpę do słoiczków WECK i zamykamy. Używamy do pieczywa, naleśników oraz szarlotek.

Smacznego!

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.