Mus jabłkowy z rodzynkami

Składniki:

  • Słoiki WECK #746
  • 1kg kwaśnych jabłek
  • 100g rodzynek
  • 500g cukru
  • sok z jednej cytryny
  • łyżka cynamonu
  • łyżeczka imbiru w proszku
  • łyżeczka kardamonu

Jabłka obrać, usunąć szypułki i przełożyć do garnka. Dodać do jabłek pozostałe składniki i gotować tak długo aż jabłka i rodzynki się rozpadną i powstanie jednolita masa jabłkowa. Mus przekładamy do słoików WECK #746.

Pasteryzować w temperaturze 75°C przez 15 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.

Podczas całego procesu warto przestrzegać dobrych praktyk wekowania.

Wyjątkowy dodatek do naleśników i gofrów. Smacznego!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie w Twojej Przeglądarce.