Marynowane pomidorki

Składniki:

  • Słoiki WECK #758
  • 600g kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 100g octu
  • 800g wody
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki czarnego pieprzu

Pomidorki sparzyć gorącą wodą, następnie przełożyć je do naczynia z kostkami lodu by zahartować, w ten sposób unikniemy zmiany koloru. Resztę składników łączymy w jednym garnku i zagotowujemy, tak powstałą marynatę odstawiamy do przestygnięcia.

Pomidorki przekładamy w słoiki WECK #758, dodajemy część ugotowanego w marynacie tymianku, czosnku oraz czarnego pieprzu. Zalewamy całość zimną marynatą tak by zakrywała pomidorki i szczelnie zamykamy.

Pasteryzować w temperaturze 75°C przez 10 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.

Smacznego.

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.