Karmelizowane maliny

Składniki:

  • Słoiki WECK #748
  • 350g świeżych malin
  • 150g cukru trzcinowego
  • 50g likieru Passoa

Cukier trzcinowy karmelizujemy na suchej patelni, następnie dodajemy likier i przez chwilę dalej gotujemy do odparowania alkoholu. Dodajemy maliny, delikatnie łączymy z karmelizowanym syropem, gdy zacznie się ponownie gotować, wyłączamy płomień i przekładamy gorącą zawartość do słoiczków.

Pasteryzować w temperaturze 75°C przez 15 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.

Smacznego!

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.