Wegański sos tatarski

Składniki:

  • Słoik WECK #761
  • 1/2 puszki cieciorki
  • łyżka gęstej śmietany kokosowej
  • 2 średnie ogórki korniszonki
  • 5 marynowanych pieczarek
  • 1/2 łyżeczki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • sól, pieprz do smaku

Ogórki oraz pieczarki trzeba pokroić na bardzo drobną kosteczkę. Cieciorkę zmiksować z gęstą śmietanką kokosową, najlepiej jeśli będzie schłodzona przez noc w lodówce. Używamy tylko gęstej części! Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić do smaku i przełożyć do słoiczków WECK.

Smacznego!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie w Twojej Przeglądarce.