Wegański sos tatarski

Składniki:

  • Słoik WECK #761
  • 1/2 puszki cieciorki
  • łyżka gęstej śmietany kokosowej
  • 2 średnie ogórki korniszonki
  • 5 marynowanych pieczarek
  • 1/2 łyżeczki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • sól, pieprz do smaku

Ogórki oraz pieczarki trzeba pokroić na bardzo drobną kosteczkę. Cieciorkę zmiksować z gęstą śmietanką kokosową, najlepiej jeśli będzie schłodzona przez noc w lodówce. Używamy tylko gęstej części! Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić do smaku i przełożyć do słoiczków WECK.

Smacznego!

Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.