Szparagi Piri Piri

Składniki:

  • Słoiki WECK #905
  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • pół słoiczka marynowanych papryczek piri piri
  • 2 łyżki gorczycy
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • pół łyżki soli

Szparagi obrać i blanszować 4 minuty od zagotowania, następnie przełożyć do dedykowanych szparagom słoików WECK #905, dodać do każdego papryczkę piri piri według uznania – uwaga są ostre!

Zagotować w garnku wodę z dodatkiem octu, cukru, soli oraz czosnku i cebuli. Zalać wrzącą zalewą szparagi w słoiku i od razu zamknąć słój – pamiętając o dobrych praktykach wekowania.  Odstawić do ostygnięcia.

Szparagi będą najlepsze do spożycia po około 2 tygodniach. Wyśmienita baza do grilla lub sałatek.

Smacznego!

Projekt graficzny: www.cudownie.com.pl
© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone / WECK.COM.PL / Kopiowanie zabronione
Witryna Weck.com.pl używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.